Jdi na obsah Jdi na menu
 


Popis okruhu

17. 7. 2009

AUTODROM MOST a.s. provozuje jeden ze dvou specializovaných závodních okruhů v České Republice, který je díky své poloze nedaleko Prahy a zároveň při hranicích se SRN v centru zájmu sportovní veřejnosti v komerčně zajímavém regionu.

Kromě velkých závodů se na Autodromu Most denně konají motoristické akce, jako jsou firemní a prezentační dny, testovací jízdy, klubové tréninky, školy bezpečné jízdy.

Jedná se o speciální závodní okruh v délce 4 219 m s 12 pravými a 9 levými zatáčkami a maximálním převýšením 12,04 m. Povrch tratě tvoří jednolitý asfaltobeton. Minimální šířka tratě je 12 m a maximální je 14 m.

Obrazek

Kolem celé tratě jsou travnaté a štěrkopískové bezpečnostní zóny ukončené ochrannými svodidly, které jsou na některých místech posíleny bariérami z pneumatik. Součástí bezpečnostního zajištění jsou i stanoviště traťových komisařů rozmístěná po obvodu tratě.

V těsné blízkosti startovní věže se nachází komplex 40 zděných uzavřených prostorů garážového typu. Každý box o rozměru 4 x 8,5 m je průjezdný, z obou stran uzavřený výsuvnými vraty s ovladačem uvnitř boxu. Za každým boxem je vyhrazena plocha 4 x 20 m pro parkování doprovodného vozidla.

Součástí autodromu je také travnatý divácký svah v délce 2 km kolem závodní tratě, který tvoří přírodní tribuny pro diváky, v prostoru startu a cíle jsou umístěny svahové nekryté a kryté tribuny. Na tento svah navazuje plocha o rozloze 2 km2, kde jsou umístěny prodejní stánky, parkovací a odstavné plochy propojené komunikacemi.

 

Obrazek